Kürtaj Sonrası Gebelik - Kürtaj Sonrası Hamile Kalmak | Kürtaj Fiyatları
Jin.Op.Dr. Burcu K. Arslan
0 212 571 55 01
Bakırköy / İstanbul
Sitemizde yer alan kürtaj hakkında bilgilendirme amaçlı yazıların kürtaj kararı verme aşamasında olanlara faydalı olacağını umuyoruz. Kürtaj olmayı düşünüyorsanız bizimle çekinmeden iletişime geçebilir merak ettiklerinizi sorabilir, dilerseniz randevu alabilirsiniz.

Kürtaj Sonrası Gebelik

Kürtaj sonrası hastaların en korktuğu ve bize en sık sordukları konu kürtaj sonrası tekrar gebe kalıp kalamayacaklarıdır. Kürtaj daha sonra gebeliği önleyecek bir prosedür değildir. Defalarca kürtaj yaptırdıktan sonra normal yolla gebe kalıp doğuran birçok anne mevcuttur.

kurtaj_sonrasi_gebelik Eğer kürtaj deneyimli bir doktor tarafında steriliteye uygun olarak steril – tek kullanımlık aletlerle yapılıyorsa kürtaj sonrası hiçbir problem yaşanmayacaktır. Kürtaj sonrası gebe kalmaya engel olabilecek problemler enfeksiyon gelişimi ve bunun sonucunda özellikle tüplerde yapışıklıklar oluşması ile tüplerin tıkanması olayıdır. Bu durumun yaşanmaması için kürtaj steril aletlerle yapılmalı ve gerekirse kürtaj sonrası antibiyotik kullanılmalıdır. . .

“Kürtaj Sonrası Gebelik” için 40 cevap

  1. berrin diyor ki:

    Merhabalar Burcu hanım , benim 7 haftalık hamileliğim war sonlandırmak istiyorum ama ileride tekrar hamile kalmama bir etkisi olurmu nolur bana yardım edinn … ii günler diliyorum ..

    CEVAP:
    Merhabalar Berrin Hanım, alanında deneyimli bir hekim tarafından ve steril ortamda müdahaleniz yapıldığı taktirde kürtaj sayısının ileriki doğurganlığınıza herhangi bir etkisi yoktur..

    iyi günler

    Dr.Burcu K. ARSLAN

  2. sezgin diyor ki:

    burcu hanım eşimi teslim edebileceğim güvenilir bir hekim ararken sizi buldum.. kendimi ve eşimi şanslı hastalardan görüyorum.. ilgi alakanız , her şey içim eşim ve kendim adına teşekkür ederimm..

  3. edanur diyor ki:

    Doktorcuğumm , şehir dışından geliceğim ama çok fazla korkularım war .. aynı gün içerisinde gelip gidebilirmiyimm .. benim yolumda uzakk ama sizede internetten okuduğum yorumlara göre güvendimm.. randevumu aldımm sıkıntısız geçer herşeyy :D

  4. miray diyor ki:

    merhabalar doktor hanım. ben 8 ay kadar önce bir kürtaj operasyonu geçirdim. ve tekrar başıma böyle istenmeyen gebelik gibi bir durum gelir diye her seferinde çok korkuyorum. adeta ilişkiden soğuyorum. erkek arkadaşıma bunu ifade edemiyorum. doğum kontrol yöntemlerinden en sağlıklı ve güveniliri hap kullanmak diye biliyorum ama yan etkilerinden emin değilim.korkuyorum hap kullanmaya da. ne yapabilirm nasıl bir yol izleyebilirim beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler.

    CEVAP:
    Merhabalar Miray Hanım , muayene olursanız size en uygun doğum kontrol yöntemi hakkında bilginiz verilecektir..

    Geçmiş olsun dileklerimle..

    Jin.Op.Dr.Burcu Kardaş Arslan

  5. şükran diyor ki:

    Merhabalar burcu hanım ; 2009 senesinde 6haftalık hamileydim ve aldırmıştım.Belara doğum kontrol hapı önermişti doktorum 8 ay kadar kullandım ve bıraktım..Şimdi 7 aydır deniyoruz ama hamile kalamadım kürtajdan dolayı olabilirmi acaba sizden cevap bekliyorum teşekkürler..

    CEVAP:
    Merhabalar , mudahale sterıl sartlarda ve uzman bır hekım tarafından yapıldıgı taktırde dogurganlıgınızla ılgılı bır sıkıntı olmaz , ancak net bır bılgı ıcın muayene olmanız gerekmektedır…

    Geçmiş olsun dileklerimle..

    Jin.Op.Dr.Burcu Kardaş Arslan

  6. nurannn diyor ki:

    dr hanım ben 4 ay öncesinde kürtaj olmuştum.kürtajdan sonra göğüslerimden süt gelmeye başlamıştı ve geri gitmişti.şimdi çok az bi şekilde yine var vede sızı var göğüslerimde.bunun sebebi nedir?hamile falanda değilim.lütven cvp yazın çok endişeliyim.

    CEVAP:

    Merhabalar , eger cıddı bır yontem ıle korunmuyorsanız gebelık rıskı vardır , bunun yanında PRL hormonunun yuksek olmasından dolayı da bu sekılde sıkayetınız olabılır…

    Geçmiş olsun dileklerimle..

    Jin.Op.Dr.Burcu Kardaş Arslan

  7. GİZEM diyor ki:

    hocam mrb ben 5 aylık evliyim bebek istiyorduk gebe kaldım 8 haftalık hamileydim ama 5hafta.5günlükken karnımda öldü kalbi çok zayıftı zaten çok üzgünüm:(neden böyle oldu bilmiyorum.ve kürtaj oldum hocam 23 kasımda…bebeği eşimde bende çok istiyoruz.tekrar ne zaman hamile kalabilirim hocam lütfen yardımcı olurmusunuz bana…şimdiden teşekür ederim…

    CEVAP:

    Merhabalar , korunmadıgınız taktırde yıne gebe kalabılırsınız ancak oncesınde kan tahlıllerınız yapılmalı gereklı destek tedavılerı verılmelıdır…

  8. gülnihal diyor ki:

    merhaba burcu hanım,
    ben 1.5 yıllık evliyim.korunmayı bıraktığımız ilk ay gebe kaldım.ancak 10 gün önce 8 haftalık olması gereken bebeğimin 6 hafta 5 günlük iken kalbinin durduğunu öğrenerek kürtaj olmak zorunda kaldım.1 adet dönemi bekleyip hamile kalsam riskli olur mu? aynı durum tekrarlar mı?bebeğimi kaybetmemin nedeni son adet döneminde kullandığım ağrı kesiciler olabilir mi?çünkü yumurta hücresi sat nin ilk gününde oluşuyor.yardımlarınız için teşekkürler şimdiden…

    CEVAP:

    Merhabalar , erken donem dusukler bır cok nedenden kaynaklanabılır , yıne gebelık planlıyorsanız oncesınde gereklı tetkıklerın yapılmasını ve gebelık planlayan hastalarımıza verdıgımız bazı vıtamınlerı – takvıyelerı almanızı onerırım…

  9. sultan diyor ki:

    mrb burcu hanım ben şubat ayında 7 haftalıktı kürtaj oldum genel anesteriyle bebeyın kalp atısları olmadıgı çin suan 4 ay oldu korunmuyoruz tekrar hamıle kalmayı cok istıyorum 2 hamılelıgımdi tekrar nezaman hamıle kalabılırım acaba adet dönemi bitdikden sonra yumurtlama gunlerınde beraber oluyoruz ama lütfen yardımcı olun teşekürler..

    CEVAP:

    Merhabalar , gebe kalabılmek ıcın yumurtlama gunlerını takıp etmenız cok mumkun olmayacaktır bunun yerıne duzenlı ve yeterlı sayıda ( haftada en az 3 kez ) cınsel ılıskı ıle gebelık daha kolay elde edılecektır..

  10. sena diyor ki:

    merhabalar burcu hanım ben daha önce bi hata yapıp evlilik dışı bir hamilelik yaşadım ve kürtaj işlemimin pek steril bir ortamda gerçekleştiğini düşünmmüyorum şuan evli değilim ve rahmimin ne durumda oldugunu bilmiyorum ve evlendiğimde bir bebek sahibi olmak istiyorum eğer rahmimde bir sorun olsa bile tüp bebek yoluyla bebek sahibi olamazmıyım? şimdiden teşekkür ederim

    CEVAP:

    Merhabalar , Bundan sonraki doğurganlığınızla ilgili şüpheleriniz varsa özel testler ve muayene ile size detaylı bilgi verilebilir..

  11. gül diyor ki:

    slm benim beraber oldugum insanla bir seneden beri ilişkim oldu hamile oldugumu bilmiyodum sonradan öğrendim iki aylık hamileyim çocugu aldırmak istiyorum beraber oldugum insandan 2 gün oldu ayrılalı şiddet nedeniyle bir de zorla tutulmak nedeniyle ordan kaçtım ben bu çocuğu aldırmak istiyorum

    CEVAP:

    Merhabalar , Müdahale istiyorsanız muayenehanemi arıyarak randevu alabilirsiniz..

  12. esra diyor ki:

    mrb burcu hanım 29 yaşındayım 3,5 yaşında bir kızım var.geçen ağustosta hamile kaldım ancak kalp atışını alamadık ve kürtaj oldum .4 ay korundum. 6 aydır istememe rağmen hamile kalamadım . ilki hemen olmuştu 2.de ikinci ayda olmuştu.problem ne acaba

    CEVAP:

    Merhabalar , Gebelik planlayan çiftlerin düzenli ve yeterli sayıda cinsel ilişkiye rağmen 3 ile 6 ay içinde gebe kalmamaları durumunda detaylı muayene olmaları şarttır.. Mauyene etmeden net bir bilgi vermek mümkün değildir..

  13. tuba1- diyor ki:

    merhabalar burcu hanım bende 2 ay önce kürtaj oldum fakat tekrar hamile kalmak istiyorum en kısa zaman da acaba bir sakıncası olur mu lütfen bana yardımcı olun cok istiyorum bu bebeği

    CEVAP:

    Merhabalar , Tekrar hamile kalmanızda herhangi bir sakınca yoktur..

  14. R.ŞAHİNER diyor ki:

    merhabalar burcu hanım recep ben 8 aylık evliyim eşim 2 aylık hamileydi ve bebegin kalbi durmus ve gelişememiş aldırmak zorunda kaldı doktorumuz 3 ay korunmamızı önerdi ve dogum kontrol hapı verdi ama kullandırmadım simdi ise 2 ay gecti şimdi ise cocuk düşünüyoruz acaba hamile kalmadan evvel bir test veya herhangi bir tedkit yaptırmamıza gerek var mı çünkü eşim tekrar düşer die korkuyor ne yapmalıyız bize bu konuyla ilgili biraz bilgi verebilir misiniz

    CEVAP:

    Merhabalar , Tekrar hamile kalmanızda herhangi bir sakınca yoktur..

  15. Selvi diyor ki:

    Merhabalar ben 11 aylık evliyim ve 3 ay önce düşük yaptım ve kürtaj olmak zorunda kaldım 3 aydır eşimle deniyoruz ama bi türlü hamile kalamıyorum sizce neden

  16. Selvi diyor ki:

    Burcu hanım bana bi cevap yazın lütfen neden kalamıyorum

  17. esra diyor ki:

    dr. hanım merhabalar şu anda 7+1w gebeliğim var.sonlandırmak istiyorum. eşiminde gelmesi mi gerekiyor. en kısa zamanda gelmek için arayacağım.

    CEVAP:

    Merhabalar , bu şekildeki müdahalelerde evli çiftlerin es bilgisi ve onayı şarttır.

  18. sermin diyor ki:

    mrb burcu hanım 1bucuk sene önce yani 18yada 19yasında hamile kaldım ama aldırmak zorunda kaldım sonra evlendim tekrar hamile kaldım kalbi atmadıgı için tekrar aldırmak zorunda kaldım ama simdi ise cocugum olmuyo esim tedavi görmemi istemiyor sizce kürtajdan mı hamile kalamıyorum suanda 21yasındayım ama olmuyo lütfen yardımcı olun

    CEVAP:

    Merhabalar , Geçirdiğiniz müdahaleler steril şartlar da ve uzman bir hekim tarafından yapıldıysa sonraki doğurganlığınıza olumsuz bir etkisi olmaz . Düzenli ve yeterli sayıda cinsel ilişkiye rağmen 6 aylık bir sürede gebelik elde edemezseniz muayene olmanızı öneririm..

  19. Selvi diyor ki:

    Anlaşıldı siz sadece kendi hastalarınıza cevap yazıyorsunuz ama hata bende sizi doktor bilip size akıl danışanda suç

  20. ayşenur diyor ki:

    Merhabalar Burcu Hanım. Adetim 2 gün gecikti bu ay. Ben evli değilim o yüzden gebe kalmış olabilirmiyim diye 1 haftadır çok stresliyim. İçe boşalma gibi bi durum gerçekleşmedi. Stres kaynaklı mıdır acaba adetimin gecikmesi. Şimdiden teşekkürler.

    CEVAP:

    Merhabalar , Durumunuz hakkında net bir bilgi muayene sonrasında ya da kan testi sonucuna göre verebiliriz..

  21. gamze diyor ki:

    mrb doktor hanım ben 2 ay once kurtaj oldum sımdı tekrar hamıle kalmak ıstıyorum bu mumkun olabılır mı kurtajdan sonra ılk adetımı gordum cvp yazarsanız sevınırım..

  22. aslı diyor ki:

    mrb doktor hanım 2.yıllık ewliyim hiç bir sorunumuz yok eşimle beraber benim sadece basik kistlerim oluyodu ama hamile kalamıyodum gecen ay hamile kaldım 7.haftamda boş gebelik oldugumu ögrendim mecbur kürtaj oldum şimdi cok korkuyorum tekrar hamile kalabilirmiyim ve ya hamile kalsam tekrar boş gebelik yasarmıyım lütfen yardımcı olurmusunuz beni aydınlatırmısınız simdiden tşk.ederim

  23. Emrah diyor ki:

    Hocam adette gecıkme var.bayramdan sonra gelsek muayene olsak gebelık varmı yokmu ortaya cıkarmı?varsa aynı gun kurtaj olurmu.testte negatıf cktı ama adet donemı 6gun kadar gecıktı.sehır dısından gelıcez.eger gebelık durumu varsa(tam ılıskıye kesınlıkle gırılmedı) aynı gun kurtaj olunabılırmı?kayıtlara gecıyormu?gızlılık onemlı.yaş 18den buyuk

    CEVAP:

    Merhabalar , randevunuzu alırken gebelık varsa müdahale olmak ıstedıgınızı söyleyerek alırsanız sıkıntı olmaz…

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  24. Emrah diyor ki:

    Merhabalar.vajına bölgesindeki koyuluk neden olur normalde beyaz tenlı bırı ıcın fazla koyu renkte bikini bölgesi.bunu geçirecek herhangi bir ilaç krem vs varmıdır acaba?bu durum cok sıkıntı verıyor.

  25. Ayşegul diyor ki:

    Ilıskıden 12 gun sonra adet oldum ama ıkı gun normal ıkıncı gunden sonra azar azar kahverengı geldı sonra sağ kasıgımda agrı olustu. Ilıskıden 23 gun sonra ve 30 gun sonra kanda gebelıge bakıldı 0.15 ve 0.13 negatıf yanı. Ilıskıden 30 gun sonra guvenılır mıdır kesin negatiftir diyebılırmıyız. Sımdı adet gunume az kaldı ama eger gecerse gunum bayrama denk gelıyo buda tam 10. Haftanın dolmasına sebep oluyo. Bayrama da randevu alabılıyomuyuz

    CEVAP:

    Merhabalar , kanda gebelik testı adetınızı gecen ılk hf. dan ıtıbaren doğru sonuç verır , ancak net bır bılgı ıcın en doğrusu muayene olmanızdır…

    Geçmiş olsun dileklerimle..

    • Ayşegul diyor ki:

      Adet gecıkmesı ılk ayda olurdu ama benm adetim oldu gıbı sankı cunku adet gunumde oldum ama ıkı gunden sonra kahverengı geldı ustune gorme olsaydı ondan sonrakı kan tahlılınde cıkarmıydı ıkıncı adetın gecmesi mi lazım cıkması ıcın. anlamadım bişey cok karısık seyler yazıyor sitelerde ben muayene de oldum ultrasonda ıkı kere bısey cıkmadı ılıskıden 30 gun sonra cıkmamıs olabılır mı erkn mı yaptırmısım

  26. Ebru diyor ki:

    Merhabalar, boş gebelikte Beta HCG değerleri normalde hangi şartlarda olur??? normal gebeliğe göre Beta HCG değerleri düşüşmü yok yükselişmi gösterir teşekkür.

    CEVAP:

    Merhabalar , Boş gebelik tanısı ultrasonla konmaktadır. BETA HCG değerleri değişkendir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  27. Emine diyor ki:

    Adetim bir hafta gecikti beta hcg degerim 604 cikti sonucu alinca doktorla gorusmedim. Hamile miyim? Eger oyleyse evlilik disi kurtaj yapiyor musunuz? Ve fiyatini ogrenebilir miyim?

    CEVAP:

    Merhabalar , Test sonucunuza göre gebelik pozitif yani hamilesiniz erken hafta bir gebelik testi ne zaman yaptırdığınızı söylerseniz ona göre ne zaman müdahale yapılacağı konusunda bilgi verilebilir. Kürtaj işlemi evliyseniz eşinizin bilgisi ve izniyle, bekarsanız 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  28. bahar diyor ki:

    merhaba burcu hanım 6ay once gelmiştık size ve kurtaj olmuştum cok memnun kaldık cok saglıklı ve ilgiliydiniz. fakat korunmamaza rahmen 6ay snra tekrar hamile kaldım ve buna hazır olmadıgım ıcın tekrar aldırmak ıstıyoruz sizce bir sakıncası varmıdır ilerki zamanlarda tekrar gebe kalmamı engellermı?

  29. buse diyor ki:

    Mrb ben 6sene önce gayet sağlıklı bır kürtaj oldum yeni evliyim 5 aydır deniyorum olmuyor ne yapmam lazim

    CEVAP:

    merhabalar , Gebelik planlayan her bayanın sağlıklı bir gebelik elde edebilmesi için öncesinde genel bir muayene olmasını önermekteyiz. Bu şekilde muayene olduğunuzda gereken testler yapılır. Sonuçlarına göre gerekiyorsa reçeteniz düzenlenerek önerilerde bulunulabilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  30. Seda diyor ki:

    2 hafta once hamıle oldugumu ogrendım ve ınternetten ıyı bır kadın dogum uzmanı arastırdım ıstenmeyen bı gebelık oldugu ıcın kurtaj olmam gerekıyordu.Burcu hanımın ısmını duydum ve randevu aldım.Ilk kurtajım olmasına ragmen benı guleryuzuyle rahatlattı ve sorunsuz bır kurtaj ıslemı gecırdım.Suanda ıyı bır doktor arayan varsa mutlaka Burcu hanımdan bır randevu alın derım..

  31. gulistan diyor ki:

    Bende anne olmak istiyorum bos gebelik yuzunden kurtaj oldum kurtajdan 1 ay gecti ilk adetimi oldum tekrar hamile kalabilirmiyim allahim nolur bende anne omak istiyorum sabah onun minicik ellerini tutarken. Gozlerini opmek istiyorum.

    CEVAP:

    Merhabalar , Korunmadığınız sürece her zaman gebe kalma ihtimaliniz vardır. Ancak doğrusu planlı bir gebelik elde etmektir. Bunun için öncesinde bir hekim kontrolünden geçerek gerekli önerileri alırsanız daha sağlıklı olacaktır.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  32. suna diyor ki:

    Merhaba ben 4 defa kurtas oldum hamile kala bılırmıyım

    CEVAP:

    Merhabalar, yapılan mudahaleler steril şartlarda uzman bir hekim tarafından yapıldıysa sonraki doğurganlığınızı olumsuz bir yönde etkilemez. .

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  33. cansu diyor ki:

    Merhaba ben wubat ayinin 10 kurtac oldum.hale adet olmadim.yureyim cok bulandi test yaptim ikiside pozitiv cikdi.hamile kala bilirmiyim??

    CEVAP:

    Merhaba, korunmasız bır birliktelik yaşadıysanız gebelik ihtimsli vardır. Net bir bilgi için muayene olmanızı öneririm.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  34. gulerr diyor ki:

    Ben 11 subatta kurtaj oldum dusuk yaptim bugun martin 14 ve beta hcgde kan degerim 157 cikti ve henuz adet gormedi doktor hamilesin dedi progestan folik asit demir hapi ve coraspirin verdi bide igne 3 tane vurulcam normal biseymi hu

    CEVAP:

    Merhabalar , Muayenenizi yapmadığımdan dolayı bu takviyeye ihtiyacınızın olup olmadığını bilemiyorum.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  35. cemre diyor ki:

    Mrb Burcu Hanım, ben 26 yaşında 3 yıllık evliyim. 2012 yılında yaklaşık 1 yıl korunmadığım halde gebe kalamadım.Eşimle birlikte muayene olduk. Eşimin değerleri normal çıktı. Bende de hormon testleri vs ve en son Rahim filmi çekilmesine rağmen hiçbir problem çıkmadı(tüpler açıktı). Rahim filmini çektirdiğim ay hamile kaldım fakat 4 haftalıkken düşük gerçekleşti.Doktor muayenesi sonucu kürtaja karar verdi ve kürtaj yapıldı. Sonrasındaki kontrolde herşeyin normal olduğu söylendi. Bu süreçte birkaç doktora muayene oldum. Kürtajı yapan doktorum alanında deneyimli ve Doç. doktordu. Şuan kürtajdan tam 1 yıl geçti, ilk 5 ay korundum, sonrasında ise son 3 aydır yumurta takibi de yapılmasına rağmen hamile kalamıyorum. Sizce ne yapabilirim? Yumurtlamam düzenli, adet düzensizliğim yok, hormon testlerimi tekrar yaptırdım, şeker, tiroit baktırmadığım şey kalmadı bütün her şey normal, rahimde veya yumurtalıklarda kist de yok. Önereceğiniz bir tetkik vs var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevenirim. Şimdiden teşekkürler..

    CEVAP:

    merhabalar , Testlerinizi görmediğim ve muayenenizi yapmadığım için net bir bilgi vermek mümkün değildir. Ancak verdiğiniz bilgilere göre açıklanamayan kısırlık grubunda olduğunuzu düşünüyorum. Yapılan tetkiklerinizi gördüğümde daha net bir bilgi verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  36. yasemin diyor ki:

    merhabalar burcu hanım nerede çalışıyorsunuz?

    CEVAP:

    Randevu ve daha fazla bigi için 0212 571 55 01 nolu tel. dan sekreterim Dilek hanım ile görüşebilirsiniz …

    Geçmiş olsun dileklerimle..

    Jin.Op.Dr.Burcu Kardaş Arslan

    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
    Zeytinlik mah.Fişekhane cad.
    Aker işhanı No 18 daire 3
    (Carousel Alışveriş Merkezi Mango kapısı karşısı)
    Bakırköy / İstanbul

    Tel: 0212 571 55 01

  37. Periş diyor ki:

    Burcu hanımmben kasım gibi bebeğimi düşürdüm 1 aylıktı henüz kanda hamile gözüküyodum ama dr ultrasonla bakınca göremedi ve düştü kendiliğinden.. Şimdi de istiyoruz ama olmuyo acaba bişey önerir misiniz çok istiyoruz yardımcı olursanız sevinirim teşekkürlerr

    CEVAP:

    Merhabalar , Genel bir muayenenizi yapmadan durumunuz hakkında net bir bilgi vermek mümkün değildir. Elde edilmiş bir gebelik olmasına rağmen düşükle sonuçlanmış , mutlaka muayene olmanızı öneririm.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  38. ayse diyor ki:

    merhaba burcu hanım ben 2 ay once kurtaj oldum ve ayın 10 da kurtaj olmam gerekırken 6 gun gectı içe boşalma olmadı eğer gebe kalırsam tekrar kürtaj olmam ne gibi bı skıntı yaratabılır

    CEVAP:

    Merhabalar , belirttiği niz gıbı tekrar mudahale olmanızın bır sakıncası yoktur , sterıl şartlarda ve uzman bır hekım tarafından yapılırsa…

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  39. ebru diyor ki:

    Ben bir ay once kurtaj oldum ayin 21de hala adet gormedim esimle iliskiye girdim ama korunmasiz icime hic bosalmadi ama kacmis olabilirmi diye cok korkuyorum hamile kalirmiyim acana cok huzursuzum cvp lutfen

    CEVAP:

    Merhabalar , Muhtemel adet gününüz geciktiği andan itibaren kan testi ya da ultrason muayenesi olmanızı öneririm.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

Bir Cevap Yazın


Copyright © 2010-2017 Tüm Hakları Saklıdır. | kürtaj fiyatları | | Bizi Google Artıda takip edin.