Kürtaj Zamanı / Kürtaj Ne Zamana Kadar Uygulanır | Kürtaj Fiyatları
Jin.Op.Dr. Burcu K. Arslan
0 212 571 55 01
Bakırköy / İstanbul
Sitemizde yer alan kürtaj hakkında bilgilendirme amaçlı yazıların kürtaj kararı verme aşamasında olanlara faydalı olacağını umuyoruz. Kürtaj olmayı düşünüyorsanız bizimle çekinmeden iletişime geçebilir merak ettiklerinizi sorabilir, dilerseniz randevu alabilirsiniz.

Kürtaj Ne Zamana Kadar Uygulanır ?

İsteğe bağlı kürtajda yasal sınır 10 haftaya kadardır, ancak eğer bebekte sakatlık v.s. söz konusu ise veya bebeğin kalp atışları gözlenmiyor ise yaşam sınırı olan 24. haftaya kadar gebelik sonlandırılabilir.

Eğer ebeveynler gebeliği istemiyorlarsa mümkün olan en kısa zamanda kürtaj yapılmalıdır , zira gebelik ne kadar büyük olursa işlem sonrası oluşabilecek problemler de o kadar fazla ve ciddi olmaktadır.

kurtaj_ne_zamana_kadar_uygulanir Kanunen 10 haftaya kadar olan sınırı bebekte yaşamla bağdaşmayacak problem varlığında , amniosentez veya benzeri test sonucunda bebekte anomali , sakatlık çıktığında 24. haftaya kadar gebelik sonlandırılabilir.

İşlem öncesi eğer hastaya genel anestezi uygulanacaksa hasta en az 6 saat aç ve susuz olmalıdır, aksi taktirde anestezi esnasında midede kalan yemek artıkları kusma sonucu akciğerlere kaçması sonucu ciddi hayati tehlike arz eden problemlere yol açabilir.

“Kürtaj Ne Zamana Kadar Uygulanır ?” için 23 cevap

  1. EMRE diyor ki:

    öncelikle ilginize çok teşekkür ederim hocam…
    benim sorum kız arkadaşımla yüzeysel olarak ilişki yaşadık vajina ve vajinaya yakın boşalma olmadı ama yinede endişe var hamile kalma olasılığı nedir ve eğer adet gerçekleşirse hamile olmadığı kesin diyebilirmiyiz ?
    30.04.2011 tarihinde yüzeysel ilişki yaşandı
    5-6.05.2011 kız arkadaşımın adet tarihi

    CEVAP:
    Merhabalar , korunmasız bır ılıskı yasandıysa gebelık rıskı olabılır net bır bılgı ıcın muhtemel adet gunu gecerse kanda gebelık testı yapılmasını veya USG muayenesını
    onerırım….

    Geçmiş olsun dileklerimle..

    Jin.Op.Dr.Burcu Kardaş Arslan

  2. RUHİ diyor ki:

    COCUK 2 AYLIK COK SAGLIKLI BIZ BUNU ALDIRMAK ISTIYORUZ NE ZAMAN A KADAR ALDIRABILIRIZ SIMDIDEN VERECEGINIZ CEVAP ICIN TESEKKURLER EN KISA ZAMANDA BEKLIYORUM.

    CEVAP:

    Merhabalar , ıstege baglı kurtaj ıslemı 10. haftaya kadar yapılabılır , ancak kararınız sonlandırmaksa mumkun olan en kısa surede yapılması sızın ıcın daha uygundur…

  3. selcuklu diyor ki:

    merhaba kız arkadasımla korunmadan bir ilişki yaşandı. hamilelikten korkuyoruz. Karnın alt bölgesinde 1 aydır sanırım şişlik var ama serum takılmıştı ve o esnada su içmiş bolca o yüzden olmuş olabilir demişler ileri derecede kansızlık gibi rahatsızlıkları da mevcut kan iğnesi olmuştu. bir aksam mide bulantısı bas dönmesi baska bir aksam da göğüs ucunda hassaslık oluştu. bir kere de kasıklarında agrı vardı. bazı belirtiler bir kere falan oldu yine de şüphe var içimizde adetine az kaldı sizin uzman görüşünüz nedir yardımcı olur musunuz lütfen sınavlarıma odaklanamıyorum.

    CEVAP:

    Merhabalar , Muhtemel adet tarihi geciktiği andan itibaren gebelik tespit edilmektedir..Söyledikleriniz gebelik belirtilerinden olabilir. ancak net tanı muayene sonrasında sizlere söylenebilir..

  4. gizem diyor ki:

    hocam kız arkdasımla ilşkiye girdim ama içene boşalma olmadı 4 gün adeti geçikti bi sorun varmıdır lütfen cvp yazır mısınız

    CEVAP:

    Merhabalar , Muayene olmasını öneririm..

    • petek diyor ki:

      Bende iliskiye girdim adet olmadan 1 hafta once gecen ay 8inde olmustum ama bu ay 4 5 gun gecti ne yapmaliyim?

      CEVAP:

      Merhabalar , Ultrason muayeneniz yapılırsa size hamile olup olmadığınıza dair net bir bilgi verilebilir.

      Geçmiş olsun dileklerimle..

  5. legeand diyor ki:

    merhabalar hocam kız arkadasımla ilişkiye girdm ilişki sırasına prezervatif yırtıldı ve ıcıne bosaldım . 9 saat sonra ertesi gün hapı aldım yuttu.hamıle kalır mı ynede ?

  6. ahmet diyor ki:

    merhabalar kız arkadasımla ilişki yasadık adet oldu fakat hafif karın cıkamsı oldu şüphelendik 3 ayı geçti kürtaj yapılabilrmi eger hamile ise

    CEVAP:

    Merhabalar , öncelikle gebelik tespiti icin muayene olmanızı öneririm…

  7. zeynep diyor ki:

    Merhabalar Hocam. Öncelikle iyi günler diliyorum 21 haziranda adet olmuştum dün test yaptırdım ve hamile olduğumu öğrendim. Muhtemelen 5 haftalık hamile oluyorum değil mi? 10. Haftaya kadar kürtaj yapılabiliyomuş galiba, kürtaj yaptırmayı düşünüyorum da sadece pazar günleri iznim var pazar günleri kürtaj işlemi uygulanıyormu? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum tekrar iyi günler.

    CEVAP:

    Merhabalar , Haftanın 6 günü çalışmaktayız (pazar günü hariç)..
    Uygun saatlerinizi arayıp dilek hanım ile konuşup randevunuzu ayarlayabilirsiniz..

  8. Can diyor ki:

    Hocam merhabalar.18 yaşındayım kız arkadaşımla bugün korunmasız olarak beraber oldum fakat boşalma yaşadım mı veya yarım mı yaşadım tam farkemedim o da birşey hissetmediğini söylüyor ama eğer oldu ise çok huzursuzum birde ertesi gün hapını da geçen hafta kullandı önerilmediği için 2.ye kullanmıyor.Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    CEVAP:

    Merhabalar , kız arkadasınızın kullandıgı ılacın etkısıyle kanamaları duzensız olabılır ve buda sızın muhtemel bır gebelık olustugu taktırde farketmenızı zorlastırır , bu yuzden en dogrusu arkadasınızın muayene olmasıdır…

  9. azize diyor ki:

    hamileyim ve kurtajdan cok korkuyorum tamamen bayıltıp yapılabılınırmı kurtaj cok canım yanarmı bıraz pısıkolojık olarakta ıyı olmadıgımdan cesaretımı toparlayamıyorum lutfen benı bılgılendırırmısınız

    CEVAP:

    Merhabalar , Kürtaj işlemi sizinde bahsettiğiniz psikolojik problemlerin ortadan kaldırmak ve hastanın hiç bir şekilde ağrı hissetmemesini sağlamak amacıyla genel anestezi uygulanarak yapılabilmektedir.. En konforlu uygulama şekli bu şekildedir..

  10. raiza diyor ki:

    adet olmama rağmen hamilelik belirtileri var hamile kalmış olabilirmiyim?

    CEVAP:

    Merhabalar , Muhtemel adet tarihiniz geciktiği andan itibaren kanda gebelik testi yaptırarak kesin sonucu öğrenebilirsiniz.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  11. kadir diyor ki:

    MERHABALAR BURCU HOCAM SIZI SÜREKLİ TAKİP EDİYORUM ÇOK NET CEVAPLAR VERİYORSUNUZ HEM YASAL HEM BİLİMSEL HEMDE KOLAY ANLAŞILIR KONUŞMA DİKSİYONUNUZU ÇOK BEĞENİYORUM HOCAM MERAK ETTİĞİM SORUM ŞU GEBELİK TESTİ İÇİN EZZANELERDE SATILAN GEBELİK TESTİ ÜRÜNLERİ YÜZDE KAÇ ORANLA NET SONUÇ VEREBİLİYOR VE KAÇ HAFTA İÇİNDE SONUÇ NET OLUR VE BUNUN İÇİN ŞUMARKAYI TERCİHEDERİM DEDİĞİNİZ BİR MARKA İSİM VARMI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM VERECEĞİNİZ CEVAP LAR İÇİN SAYGILARIMLA KADİR ÇELİK

    CEVAP:

    Merhabalar , Eczaneden alınan testlerin doğruluk oranı %100 değildir, testlerin güvenilirliğinde markası , saklanma koşulları , son kullanma tarihi gibi parametreler de etkilidir. Kesin ve net tanı için Adeti geçen ilk günden itibaren kanda gebelik testi ya da ultrason muayenesi önerilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  12. BURCU diyor ki:

    merhabalar burcu hocam;

    adetimin son tarihini hatırlamıyorum ve çok huzursuzum. erkek arkadaşımla yüzeysel bir ilişki yaşadık içime boşalmadı ama bu ay adette olmadım. bugün eczaneden gebelik testi aldım ikinci çizgi varla yok arası silik bişey var. sonuç pozitif midir sizce emin olmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum. ve sizinle görüşmek muayene olmak istiyorum…şimdiden teşekküer ederim..

    CEVAP:

    Merhabalar , Muhtemel adet tarihiniz geciktiği için muayene olursanız hamilelik olup olmadığına dair net bir bilgi verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  13. elif diyor ki:

    Yardm edin ltfen 2.bucuk aylik hamileym aolemn haberi yok olursa uasatmazlar

    CEVAP:

    Randevu ve daha fazla bigi için 0212 571 55 01 nolu tel. dan sekreterim Dilek hanım ile görüşebilirsiniz …

    Geçmiş olsun dileklerimle..

    Jin.Op.Dr.Burcu Kardaş Arslan

    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
    Zeytinlik mah.Fişekhane cad.
    Aker işhanı No 18 daire 3
    (Carousel Alışveriş Merkezi Mango kapısı karşısı)
    Bakırköy / İstanbul

    Tel: 0212 571 55 01

  14. serkan diyor ki:

    Merhabalar. Kiz arkadasimla iliskiye girdim. Fakat emin degilim icine bosalip bosalmadigimdan, adetini bekledik ve hiçbir gecikme olmadi. Yine zamaninda hasta oldu. Ama karni buyudu gibi ve yaklasik 3 ay falan oldu. Gecikme olmadan hamile olma ihtimali var midir? Simdiden Teşekkürler. .

    CEVAP:

    Merhabalar , Bu şekilde üzerine görme olabilir. Riske atmamak için muayene olmanızı öneririm.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  15. dengesiz diyor ki:

    merhabalar hocam benim merak ettiğim biraz değişik kadın hamileyken 10. haftadan sonra da kürtaj yapılabilir mi ?

    CEVAP:

    Merhabalar ,İsteğe bağlı kürtaj en son 10. haftaya kadar yapılmaktadır. 10. haftadan sonra isteğe bağlı müdahale yapılmamaktadır.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  16. Pınar diyor ki:

    32. Gunde vde yapılan testlerfde çıkmaması normalmi? İlk bebeğimde 32.gunde anında çıkması kafamı allak bullak etti. Tam emin olmadanda doktora gitmek istemiyorum. Birde spiral takıyormusuz . Bu traz işlemler için eş onayı lazım ? Ya eş onayı azımsa ve eş müsaade etmezse kurtaj olamayacakmıyım. Cocuk degilim ama cocukca şeyler geçiyor aklımdan ertesi gun hapı alsam daha kan pırtısı olan bu gebeliği sollandırmaz mı?

    CEVAP:

    Merhabalar , adet gununuzun gectıgı ılk haftadan ıtıbaren gebelık varsa USG ıle tespıt edılebılır ve mudahale yapılabılır. Mudahale yapılabılmesı ıcın evlı cıftlerde mutlaka eş ıznı gereklıdır , aksı durumda mudahale yapılamaz.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  17. Derya diyor ki:

    9. Haftanin 5.6. Gunun de kurtaj mumkunmudur

    CEVAP:

    Merhabalar , İsteğe bağlı kürtaj işlemi en son 2,5 ay yani 10. haftaya kadar yapılmaktadır.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  18. Gul diyor ki:

    Merhaba benim adet günümden 2gun geçiyor hamile olabilirmiyim ve be zaman kürtaj yapabilirim.. ?

    CEVAP:

    Merhabalar , Kürtaj işlemi için adeti geçen ilk haftadan itibaren müdahale yaptırabilirsiniz. Evliyseniz eşinizin bilgisi ve izni ile bekarsanız 18 yaşının üzerinde olmak şartıyla kendi isteğiniz ile 10. haftaya kadar müdahaleniz yapılabilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  19. gökçe diyor ki:

    Merhaba, 9. Haftanin 6. Gunun de kurtaj olunur mu ?

    CEVAP:

    Merhabalar , 10. Hf ya kadar mudahale yapılabilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  20. n.merve diyor ki:

    Merhaba burcu hanım, adet döneminin 4.gununde sevgilimle beraberken iç çamaşırımın üzerine boşaldı. Baktığımda kenarlara biraz sperm bulaştığını gördüm hemen sildim ama yine de endişeleniyoruz. Hamile kalma ihtimalim ne? Ve bu durumda emin olabilmek adına kan testini en erken ne zaman yaptırabilirim?

    CEVAP:

    Merhabalar , Muhtemel adet gününüz geçtiği taktirde kanda gebelik testi yaparak tanı konabilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  21. merve diyor ki:

    Mrblar hocam ben nisanlmla iliski yasyodum ama bas donmem vardi ve ben bu yüzden hamile oldugumdan süpheledim ve dogru ckti yani sole soyliyim biz bu cocugu istemiyoruz bunun icin istege gore bu cocugu aldrabilirim bana yardm edin lutfen ..

    CEVAP:

    Merhabalar , Kürtaj işlemi için evli iseniz eşinizin bilgisi ve izni ile bekarsanız 18 yaşının üzerinde olmak şartıyla kendi isteğinizle 10. haftaya kadar isteğe bağlı müdahale yaptırabilirsiniz

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  22. serap diyor ki:

    merhaba sevgilimle ilişkiye girdik ama içime boşalmadı temmuzun 3 ünde son adetimi oldum şuan haziranıjn 24 ündeyiz idrar testi 2 kez yaptım fakat negatif hamile olabilir miyim

Bir Cevap Yazın


Copyright © 2010-2017 Tüm Hakları Saklıdır. | kürtaj fiyatları | | Bizi Google Artıda takip edin.