Kürtaj Nasıl Yapılır ? kürtaj nasıl / kurtajfiyatlari.org | Kürtaj Fiyatları
Jin.Op.Dr. Burcu K. Arslan
0 212 571 55 01
Bakırköy / İstanbul
Sitemizde yer alan kürtaj hakkında bilgilendirme amaçlı yazıların kürtaj kararı verme aşamasında olanlara faydalı olacağını umuyoruz. Kürtaj olmayı düşünüyorsanız bizimle çekinmeden iletişime geçebilir merak ettiklerinizi sorabilir, dilerseniz randevu alabilirsiniz.

Kürtaj Nasıl Yapılır ?

kürtaj nasıl yapılırKürtaj uygulaması hem lokal anestezi, hem de genel anestezi altında uygulanabilir. Genel anestezi altında kürtaj her ne kadar maliyeti biraz artırsa da, hem annenin psikolojisi açısından hem de işlemin tümüyle ağrısız seyretmesi açısından daha çok tercih edilir ve önerilir.

Hasta uyuduktan sonra kürtaj işlemine başlamak için pozisyon verilir ve ilk önce rahimin durumunu ve büyüklüğünü değerlendirmek için jinekolojik muayene yapılır. Rahimin özellikleri anlaşıldıktan sonra vajinal spekulum yerleştirilir. Spekulum ile rahim ağzı görünür hale gelir. Vajina ve serviks antiseptik solüsyonlar ile yıkanarak olası bir enfeksiyona karşı önlem alınır. Kürtaj işlemi için lokal anestezi uygulanacak ise bu aşamada yapılır ve serviksin her iki yanına ilaç enjekte edilir. Daha sonra serviks yani rahim ağzı tekdişilli adı verilen bir alet ile tutulur. Bu işlem ağrı verebilir. tekdişilli çekilerek rahimin düz bir hale gelmesi sağlanır.
Buji adı verilen aletler yardımı ile rahim ağzı genişletilmeye başlanır (dilatasyon). Bunun için mümkün olan en ince buji kullanılır. Bujiler çaplarının milimetre cinsinden büyüklüğüne göre numaralandırılır (1, 2, 3, 4, 5…..)

Dilatasyon işlemi tamamlandıktan sonra plastik (karmen) kanüller rahim ağzından geçirilerek, rahim boşluğuna ulaşılır. Kanül yerleştirildikten sonra, ucu bu amaç için üretilmiş vakum yaratan özel enjektöre bağlanır. Enjektörün düğmesi açılarak negatif basınç oluşması sağlanır ve enjektör ileri geri hareket ettirilerek rahim içi temizlenir. Rahim içi tamamen temizlenene kadar işleme devam edilir. Eğer tıbbi bir neden ile ve hekimler kurulu kararı ile 10 haftadan büyük bir gebeliğin sonlandırılmasına karar verilmiş ise bu işlem daha büyük kanülleri vakum cihazlarına bağlayarak yapılır ve ardından keskin küretler ile parça kalıp kalmadığı kontrol edilir.

“Kürtaj Nasıl Yapılır ?” için 69 cevap

  1. kadriye diyor ki:

    iyi aksamlar ben su an hamileyım kürtaj olmak istıyorum yasım 19 ama nasıl olacam falan hıç bi bilgım yok yardımcı olurmusunuz

    CEVAP:

    Merhabalar , müdahaleyi 2 türlü olarak yapmaktayım.. genel anestezi ve lokal anestezi ile.. yaşınızdan dolayı size genel anestezi ile müdahale yapılması en uygunu olucaktır.. işlem sırasında anestezi doktoru sizi koldan iğne yaparak uyutur.. siz uyuduktan sonra cerrahi müdahaleye başlanmaktadır işlem süresi haftasına göre değişmekte olup yaklaşık 3/8 dk arası sürer.. işlem biter bitmez uyanır 10 dk bir sersemliğiniz olur,dinlenir kendinizi ne zmn iyi hissederseniz muayenehaneden çıkabilirsiniz..

  2. aydan diyor ki:

    Merhaba Burcu Hnm;
    Bugün muayanenizde bir kürtaj yaptırdım. Vermiş olduğunuz hizmet, göstermiş olduğunuz ilgi ve özenli detaylı tek tek ve ilgilenerek yapmış olduğunuz anlatımlar için.
    Çok rahat acısız bir operasyon geçirdim.
    Bundan sonra ki hayatımda bir doğum düşünürsem mutlaka hastanız olmayı isterim
    Teşekkürlerimi iletmek istedim.
    Başarılarınızın devamını dilerim.
    İyi günler.

  3. aydan diyor ki:

    burcu hanım merhbalr, ben 1 ay önce size küretaj olmuştum şu ana kadar bir sıkıntım olmadı ama hala adet göremedim bu normalmidir acaba .?

    CEVAP :

    Selen hanım kğrtaj sonrası ilk adette bazen hormonlara bağlı olarak gecikme olabilir, bu normaldir…

  4. gizem diyor ki:

    Hocam 2 ay önce sizde kürtaj oldum ancak şimdi tekrar hamile olduğumu öğrendim. inanın size gelmeye artık utanıyorum, bana doğum kontrol hapı vermiştiniz ama ben kullanmadım. İkinci kez sizde kürtaj olmak istiyorum bunun bir riski varmıdır ?

    • mehmet diyor ki:

      aynı duruma nişanlım la biz düştük ne yapacağımızı bilmiyoruz ikinci kez olsa kürtaj riski varmı acaba?

  5. fatma diyor ki:

    Burcu hanım,
    yaklaşık 3 aydır adetim düzensiz.3 kez adet geciktirici kullandım.10 martta,19 nisanda oldum adet oldum.en son 3 nisanda ilişkiye girmiştim.18nisanda hala adet olmadığım için test yapmıştım hamile değilmişim ve 19unda adet oldum zaten.ama 24 mayıs itibari ile hala adet olmadım.3 nisanda girmiş olduğum ilişki sonucu 18nisanda yaptığım test sonucunda belli olurmuydu?Bu hapların etkisi olabilir mi?Ayrıca nişanlım içime boşalma olmadını söyledi ama güvenemiyorum istanbul dışında olduğum için ve küçük bi yerde yaşadığım için eczaneden test alamıyor ve doktora gidemiyorum.

    CEVAP :
    Fatma hanım döllenmeden en erken 12 gün sonra kandan yapılan gebelik testi ile gebelik saptanabilir ancak idrar testleri ile bu kadar erken dönemde gebelik saptanması mümkün değildir. . . Eğer şüpheli ilişkiden soınra adet olduysanız gebe değilsinizdir . . .

  6. yeşim -badgirl diyor ki:

    Burcu hocam biz düşüncesiz gençlere büyük iyilik yapıyorsunuz, Allah sizden razı olsun. Siz olmasaydınız intiharı bile düşünüyordum… Beni hem çok rahatlattınız hem de kürtaj sonrası hiç bir sıkıntım olmadı . . . ellerinizden öperim . . .iyi ki varsınız Allah sizi ve sizin gibi doktorları başımızdan eksşk etmesin . . .

  7. black gırl diyor ki:

    kürtaj işlemi bir çok teknikle yapılıyormuş siz hangi teknikle yapıyorsunuz öğrenmemiz mümkünmüdür acaba…?

  8. birsen diyor ki:

    Merhabalar Burcu Hanım … ben kürtaj yaptırmak istiyorum yalnız nişanlımla kan uyuşmazlığım var .. bunun için napmamamız gerekiyor bilgi verirseniz çok sewinirimm.. tşk ediyorumm şimdiden.

    CEVAP:

    Merhabalar Birsen Hanım , RH uyuşmazlığında müdahaleden 72 saat içerisinde yaptırmanız gereken aşınız oluyor.. reçetenize aşınız yazılacaktır..

    Dr.Burcu K. ARSLAN

  9. mervee diyor ki:

    merhabalar; ben erkek arkadaşımla 1 eylülde cinsel ilişkiye girdim ve bundan önce 9 agustostan beri ginera adlı doğum kontrol hapıyla korunuyordum. sadece 1 eylülde birlikteliğimiz oldu ondan sonra birllikteliğimiz olmadı. ben 5 eylülde adet oldum yanlız 3 gün sürdü ben tekrar hapa devam ettim 15 eylülde tekrar adet oldum. 1 eylülde ilişkiye girmeden çnce hatta gecede hap aldım sabah uyandıgımdada ilşki sonrasıda şuan da midemde ekşime var ve adet olucak gibi kasık arılarım göügslerimde şişmeler var sizce hamile olabilir miyim?

  10. zehra diyor ki:

    Doktor hanım, ben gebelikten korunmak için ertesi gün hapı aldım 2 aydır adet göremiyorum acaba hamilemiyim :S

    CEVAP:

    Merhabalar , Gebeliği tespit edebilmek için USG li muayene olmanız ya da kanda gebelik testi yaptırmanızı öneririm..

    Geçmiş Olsun Dileklerimle

    Dr.Burcu K. ARSLAN

  11. zeynep diyor ki:

    Burcu hanım öncelikle sorumu cevaplıcanız iiçn tşk ederimm . benm sorum 5 haftalık hamileliğim var ve uyumaktan da korkuorum daha önce hiç böle bişey yaşamadımm napmam gerekir yardımcı olurmusunuz

    CEVAP:

    Merhabalar , Alanında deneyimli hekimler tarafından müdahaleniz yapıldığı sürece herhangi bir problem yaşanmıcaktır.. anestezi doktorumuz alanında uzman bir hekimdir.. işlem süresince uyursunuz işlem bittikten sonra hemen uyanırsınız.. en konforlu yöntem budur..

    Geçmiş Olsun Dileklerimle..

    Dr.Burcu K. ARSLAN

  12. sudan diyor ki:

    ben doktor hanıma müdahale oldum ilk internette fotosunu görüp bi sıcaklık hissetmiştim sonra muayenehanesine giderek ön görüşme yaptım ilgili davranması hoşuma gitti ve muayene sonrasındada müdahale olmaya karar verdim.. kendisinden çok memnun kaldım iiki sizin yerinize gelmişim çok teşkkür ederimm burcu hanım size .. sadece görüşme için gittiğim yerde müdahale olup çıktım herşeyin bu kadar kolay olucağını hiç düşünmemiştim .. tekrar tşk ederim..

  13. seda diyor ki:

    Ben kürtaj olmak istiyorum ama korkularım var doğal olarak çünkü ilk kez böle bişey başıma geliyooo.. benim asıl sorum size yazılarınızdada okudum ama sormak istedimm.. kızlık zarına zarar vermeden böyle bir müdahalenenin yapılması mümkünmüdür? cevp içn tşk edrim ii günler..

    CEVAP:

    Merhabalar ,Müdahaleyi özel aletler kullanarak yapmaktayız.. gebeliğin haftası, kızlık zarının yapısı bu yapılan müdahaleye etkendir..Ancak Kızlık zarına zarar verilip verilmeyeceği size muayene sonrasında söylenebilir..

    • Sevgi diyor ki:

      Kizlik zari olmadan nasil gebe kalıyor hasta

      CEVAP:

      Merhabalar , Sorunuzu daha açık sorarsanız bilgi verilecektir.

      Geçmiş olsun dileklerimle..

  14. hülya diyor ki:

    burcu ablaaaa , ben 1 hafta önce kürtaj olmuştum orda ilaçlarımı kullandım bittii tekrar kullanmamm gerekir mi birde kontrole gelemicem sıkıntı olur mu .. hiç bir sıkıntım olmadı herşey için çok teşekkür ederim…

    CEVAP:
    Merhabalar Hülyacığım , ilaçları bitene kadar kullanmanız yeterlidir.. bir sıkıntınız olduğu zaman her zaman bize ulaşabilirsiniz..

    Geçmiş olsun Dileklerimle

  15. yasemin diyor ki:

    Merhabalar doktor hanım , benim 6 haftalık gebeliğim vardı uyutularak müdahalem yapıldı.. uyandığımda kürtajınız bittii dediğinizde inanamamıştım .. hiç bir şikayetim yoktu ..size gerçekten çok tşk ediyorum….:D:D:D:D:D

  16. Aysen diyor ki:

    Merhaba burcu ablacım methını gercekten cok duydum haftaya buyuk ıhtımalle yanındaım antalyadan gelıcem 20 yasındaım kurtajdan korkuorum yaklasık 1bucuk aylık 1,65 boyunda ve 43 kıloyum bunyem zyıf ve kansızlık sorunum var bı problem yaratırmı kendmı guvenlı ellere teslım etmek ıstıorum onun ıcın sızı tercıh ettım 2 ay snra yurtdısına donucem hemen cvp yazarsanız sevınırım randevu ıcın arıcam smdıden cok tesk.ederım

  17. Gözde diyor ki:

    Ben 1 hafta önce kürtaj yaptırdım . Uyudum uyandm rüya gibiydi. Agrısız bi operasyondu cok tesekkur ederim burcu hocam. Ancak benim sorum olcak. Benim sadce ilk gun kanamam oldu oda cok az verdgnz antibiyotkle adet söktürücü ilac kulanıyorum bunun bi zararı olurmu.?

  18. kevser diyor ki:

    mehaba burcu hanım.. ben erkek arkadaşımla ilişkiye girmeden yüzeysel olarak bir birliktelik yaşadık.. ilişki sonunda boşalma olmadı.. ama benim adet günüm tam 4 gün gecikti… yaşadığımız bu olaydan 6 gün sonra gebelik testi yaptım negatif çıktı ancak hala şüphelerim var.. birde akıntım olmaya başladı.. bunun gerçek sonucunu ne zaman öğrenebilirim.. doktara ne zaman başvurmalıyım ..

    CEVAP:

    Merhabalar , Muhtemel adet tarihinizin geciktiği ilk günden itibaren kanda gebelik testi yaptırarak kesin sonucu öğrenebilirsiniz..

  19. demet diyor ki:

    merhabalar, burcu hanım dün sizde kürtaj oldum hiç bir ağrım sızım olmadı inanın halen nasıl oldu bitti inanamıyorum uyudum uyandım müdehaleniz bitmiştir dediğinizde defalarca gerçekten mi dediğimi hatırlıyorum size nasıl tşk edeceğimi bilmiyorum çok korkuyordum sizin elinizde hiçde korkulacak birşey olmadığını gösterdiniz size minnettarım… kürtaj operasyonu geçiren hiç mi birşey hissetmez bunu yaşayan biri olarak söylüyorum zerre kadar ağrım olmadı tabi ki burcu hanımın sayesinde size çok tşk ediyorum… benim gibi kürtajdan korkan arkadaşlarıma sesleniyorum burcu hanımla hiçde korkulacak bir operasyon değil kendinizi güvenle burcu hanımın ellerine bırakabilirsiniz.

  20. damla diyor ki:

    mrb burcu hanım siteyi gezerken size ulaştım mümkünse yardımınıza ihtiyacım var şuan hemen hemen 2 2.5 aylık gebeyim istenmeyen bir gebelik olmasından ve de kararsız olmaktan ötürü bu kadar bekledim kürtaj olanakları yapılması gerekenler, fiyat konusunda sizden detaylı bilgi alabilirmiyim ? acil dönüş yaparsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler….

    CEVAP:

    Merhabalar , Muayenehanemi arıyarak fiyat hakkında bilgi alabilirsiniz..

  21. nurdan diyor ki:

    meraba burcu hanım ben ıstemıyerek sevdıgım kısıyle ılıskıde olduk fakat pezervatıf taktı ama hamıle olabılırmıym adettım gecıktı ama korkuym bna yardım edermsnız

    CEVAP:

    Merhabalar , USG li muayene ya da kanda gebelik testi yaptırarak sonucu öğrenebilirsiniz…

  22. aslı s. diyor ki:

    merhaba burcu hanm bn 2 hafta önce sevgilimle sürtnmeyle ilişkiye qrdm vajinama sadece 2 3 kez spermi değdi buqn 2 hafta oldu ama suan mdem bulanyo 17 yasmdaym cocuk varsa aldırmak istiyorum nasl aldırablrm

  23. deniz diyor ki:

    merhaba şun 6 haftalık hamileyi sağ ve sol yumurtalığımda 33 mm ve 21mm çapında kist tespit edildi sizce bunun ne gibi zararları olabilir teşekkürler

  24. pelin diyor ki:

    merhaba burcu hanım güvenerek ve cevap alma umuduyla size yazıyorum. yaklaşık 1 ay önce sevgilimle ilk kez cinsel ilişkiye girdim fakat kanama olmadı zorlanmadan birleşme gerceklestı, ilişkimizde içeriye boşalmadı fakat suan adetim normal gününden 8 gün gecikti bilgilendirirseniz size minnetar olurum şimdiden teşekkürler.

    CEVAP :

    Pelin hanım kanama olmamasının nedeni kızlık zarınızın elastik yapıda olmasına bağlı olabilir. Belirttiğiniz şekilde gebelik nadir de olsa meydana gelebilir, mutlaka muayene olmanızı öneririm . . .

  25. emine diyor ki:

    merhaba burcu hanım adet günümden 3 gün önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik içime boşalmadı ve kanama olmadı.iki kerede idrar testii yaptım ikiside negatif cıktı. gebelik belirtilerinin hiç biri yok yalnız ben pisikolojik olarak karnımın büyüdüğünü sanıyorum. bu gün de adetimin 9.gecikmiş günü acaba hamile olabilir miyim ?

    CEVAP:

    Merhabalar , Muhtemel adet tarihiniz geciktiği andan itibaren kanda gebelik testi ya da USG li muayene olarak kesin tanı konmaktadır..

  26. erdem diyor ki:

    merhaba Burcu Hanım ben nişanlımla bir ay önce ilişkiye girdim ama hamile kaldığından şüphelerimiz var adeti gecikti ve siyah bir akıntı geliyormuş hamile olabilir mi sizce kürtaj yaptıracağız yoksa teşekkürler.

    CEVAP:

    Merhabalar , Durumunuz hakkında net bir bilgi ancak muayene ile verilebilir..

  27. esta diyor ki:

    Burcu Hanim merhaba,
    ben 31 yasında bekar bir bayanım.en son 29 nisan 2012 de adet oldum. sonrasında 12 mayıs’da erkek arkadasımla ilişkiye girdik. korunmadigimiz için hemen ertesi gun norlevo isimli ilacı aldım. normalede 29 mayıs gibi adet olmam gerekirken hala adet gormediğim için bugun kan testi yaptırdım. testin sonucu deger olarak 19175.66 çıktı ve poliklinikteki doktor yaklasık olarak 7-8 haftalık gebe oldugumu soyledi. 7-8 haftalık gebe olmam bana mumkun degil gibi geldi cunku en son ilişkiye girdigim tarih 12 mayıs ve onun oncesinde aylarca kimseyle birlikte olmadım. simdi bu gebeliği sonlandırmak istiyoruz ve ben cok korkuyorum..maddi olarak bunun maliyeti nedir ve saglık acısından ilerde bir sorun teskil eder mi? acilen bilgi verebilir misiniz lutfen?? yardımınıza çok ihtiyacım var…lutfen yardım edin bana:((

    CEVAP:

    Merhabalar , müdahale ücreti gebelik haftasına ve uygulanan anestezi sekline göre degismektedir… Sizin son adet tarihinize göre yaklaşık 6 hf. lik bir gebelik vardır ancak tarihlerde yanılma olabileceğinden net bilgi USG muayenesiyle verilecektir.

  28. pelin diyor ki:

    merhaba . Ben 21 yaşındayım . Erkek arkadaşımla 27 haziranda bi yakınlaşmamız oldu sürtünme ile ama içime boşalmadı .ben haziranın 2 sinde adet olmuştum bu ay daha olmadım . 6 temmuzda idrar ile gebelik testi yaptım negatif çıktı ama hala adet olamıyorum. doktora da gidemiyorum ya hamileysem naparım. napabilirim?

    CEVAP:

    Merhabalar , korunmasiz bir cinsel iliski olduğu taktirde gebelikten suphelenilmektedir , kesin tanı ancak USG muayenesi veya kanda gebelik testi ile konabilir….

  29. shr diyor ki:

    merhaba burcu hnm umarım cevap alabılırım kafam çok karışık nişanlımla haziran oratalarında beraber olduk boşalma oldu hesapladım ve o dönem yumurtlama dönemiymiş hastalığım gecikti ve hiç bi olucak gıbı belırtı yok midem ekşiyo gıbı kürtj olmayı düşünüyorum ama galıba siz istanbuldasınız ben adanadym gelemem adanadakı doktorlara gidemem mersıne gidebılırım ne yapmam lazım fıyatları bılmıyorum doktorada gidemıyorum yardım olun lütfen :(

    CEVAP:

    Merhabalar , öncelikle muayene olmanızı öneririm , bu sekilde net olarak tanı konabilir , 18 yasının üzerinde iseniz 10. hf.ya kadar isteğe bağlı olarak müdahaleniz yapılabilir….

  30. kadir diyor ki:

    burcu hanım umarım bir cevap yazarsınız 6 aylık bir bebeğimiz var eşim 4 haftalık gebe kürtaj olur mu?

    CEVAP:

    Merhabalar , Evli iseniz eşinizin bilgisi dahilinde kürtaj işleminiz yapılabilir..

  31. eda diyor ki:

    merhabalar ben en son25 mayısta fılan adet gördum 2 ay oldu hala adet görmedım ve15 gun once test yaptırdım negatıf cıktı ama gecen hamılelıgımde yasadıgım bazı sıkıntıların belırtılerı var eger hamıleysem bunun malıyetı nedır kurtaj olmam ıcın ögrenebılırmıyım

    CEVAP:

    Merhabalar , Gebelik şüphesi varsa muayene olmanızı öneririm.. Muayene sonucunda size net bir bilgi verilecektir..

  32. gul diyor ki:

    Burcu hanim merabalar.cvp almak umidiyle yaziyorum bi cok guzel yorum duydum sizinle ilgili tercihim kurtaji sizde olmak fakat antalyadayim.antalyada onerebileceginiz bir uzman var midir? Tesekkurler

    CEVAP:

    Merhabalar , bulundıgunuz ılde tanıdıgım bır hekım arkadasım bulunmamakta , sehır dısından veya yurtdısından bır cok hastam gelmekte .
    Muayenehanem , Ataturk havaalanına 7-8 dk. lık mesafededır, bu sekıldekı mudahaleler ıcın bırkac saatlıgıne gelıp donen cok hastam bulunmaktadır…

  33. ayten diyor ki:

    burcu hanm merhbalar efendm sıze bsey danscm yasım genc 19 20 lı yaslrdym ama kanamam olmadı 10 gun gckti hamıle olablrmym ve 2 ay geblik amelytı yanı kurtaj canımı actrmı hemn olduktan sonra ayaga kalkbilrmym

    CEVAP:

    Merhabalar , Adet gününüz geciktiği için muayeneniz ve gerekli testlerinizin yapılarak tanı konabilir..Kürtaj işlemi ağrılı bir müdahale değildir. Müdahale sonrasında yemeğinizi yedikten sonra günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz..

  34. zafer diyor ki:

    kürtaj yaparken yaptıracak kişi eger evli ise eşinin de fikrini alıyormusunuz yoksa aldırmak isteyen kişinin fikri önemli sadece ?

    CEVAP:

    Merhabalar , Kürtaj işlemi için resmi olarak evli iseniz eşinizin bilgisi ve izni dahilinde müdahale yapılabilmektedir..

  35. nur diyor ki:

    Merhabalar oncelıkle bılqılerınızden dolayı tesekkur edıyorum.Ben nısanlımla ılıskıye qırdım qecen ay hamılelıkten suphelendım ama daha sonra reql qordum 27 temmuzda ama aqustos ayında henuz reql olmadım buqun 4 eylul henuz olmadım doktora qıtmeye utanıyorum nolur yardım edın

    CEVAP:

    Merhabalar , muhtemel adet gunünüz geçtiği durumda kanda gebelik testi yapılarak veya muayene olarak gebelik olup olmadığınızın bilgisini alabilirsiniz….

  36. lale diyor ki:

    hocam 3.5 haftadır hamileyim 19 yaşımdayım kürtaj yaptırmak istiyorum fakat astımım var bi sorun olur mu bi de fiyatları hakkında bilgi verir misiniz

    CEVAP:

    Merhabalar , Astım rahatsızlığınız yapılan müdahaleye engel bir durum değildiR..

  37. özge diyor ki:

    Merhaba Hocam. yaklaşık 3 hafta önce erkek arkadaşımla birliktelik yaşadım ancak sürtünmeli bir birliktelikti ve boşalma olmadı. 24 eylül 2012 tarihinde adet görmem gerekiyordu ancak 8 gündür adetim gelmiyor. hamile olma ihtimalim yoktur değil mi? yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

    CEVAP:

    Merhabalar , size net bir bılgi ancak muayene sonrası veya kanda gebelik testi yapılarak verilebilir…

  38. semra diyor ki:

    iyi günler burcu hanım.ben iki yıldır dogum kontrol ilacı kullanıyorum gecen ay bıraktım eylul6 da adet olmam gerekirken eylul1 de oldum.bu ay adet olmadım.teset yaptım ilki çift çizgi cıktı sabahdsa ikinciyi yaptım biri belirgin diğeri silik çıktı.eşimin bilgisi yok hala ama ben istemiyorum ne yapabilirim kurtaj olabilirim ama eşimin imzasımı gerekiyor.yardımcı olursanız düşük yapma imkanım nedir.

    CEVAP:

    Merhabalar , öncelikle gebeliğin tespiti için muayene olmanızı öneririm. idrar testi güvenilir değildir. Muayeneniz yapıldıktan sonra size net bir bilgi verilecektir..

  39. esma diyor ki:

    merhaba hocam. Ben 5 gündür geçiken adet dönemi yaşadım . Gebelik testi yaptım sonuç pozitif çıktı . Aldırmak istiyorum nasıl bi yol izlememiz lazım. Ve aldırdiktan sonra ki nasıl bi dönem geçirecegim yardımcı olursaniz çok sevinirim. .

    CEVAP:

    Merhabalar , kurtaj işleminde yasal sınır 10 hf. dir , ve kararınız sonlandirmaksa mümkün olan en erken zamanda yapılması daha doğrudur…

  40. umut diyor ki:

    burcu hanım bi konuda size başvurmak istedim eğer beni aydınlatırsanız çok memnun Olurum ben bi kız arkadaşımla yüzeysel bir ilişki yaşadım ve üzerine menilerım ak ama kendisi kız hala ama adet görmediğini şöyledi hamile kalmış olabilir mı eğer bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun Olurum şimdiden Tsk ederim

    CEVAP:

    Merhabalar , Muhtemel adet tarihi geciktiği andan itibaren kanda gebelik testi ya da ultrasonlu muayene yaptırabilirsiniz..

  41. Volkan diyor ki:

    Burcu hanım merhaba. Kız arkadaşımın vakti olmadığı için bu işle ben ilgilenmek zorunda kaldım. Kız arkadaşım 25 yaşında bundan iki buçuk üç ay önce yüzeysel olarak ilişkiye girdik. Kızlıgına kesinlikle hamile kalınacak bir temasta bulunmadım yanlız kız arkadaşım iki aydır adet olmadığını ve son bir kaç gündür kustuğunu söyledi. Test yaptı negatif çıktı ama yinede adet olmadı ve belirtileri devam ediyor. Bunun açıklamasını yapabilir misiniz? Ve eğer hamileysede kürtaj yapılmasında bir sakınca varmı?

    CEVAP:

    Merhabalar , Muayene olursa muayene sonucuna göre size net bir bilgi verilebilir..

  42. sibel diyor ki:

    iyi günler nişanlımla ilişkiye grdım ve hamıleyım kurtaj yaptrmak ıstıyorum ama yasal bır sorun olurmu 18 yasındayım lütfen yardımcı olun

  43. ela diyor ki:

    Mrb burcu hanim ben 3 aralikta esimle iliskiye qirdim 2hafda bile olmamasina raqmn midem herqun bulanir oldu
    en nefret ettiqim yiyecekleri bile canim ceker oldu normalde bu ayin 10unda adet olmam qerekiyordu yalniz olmadm we buqun qecikmemin5.qunu sizce hamile olabilirmiyim olsam bile bukadar erken kendini qosterirmi
    Muayene olmam sartmi ? yardimci olabilirmisiniz lutfenn ..

  44. elif diyor ki:

    ıyı aksamlar ben yenı hastaneden geldım muayne oldum hamıleyım yasım 20 3 4 haftalık bebegım aldırmak ıstıyorumm yardımcı olurmusunuz…?

    CEVAP:

    Merhabalar , İsteğe bağlı olarak müdahaleniz yapılabilmektedir.

  45. hanife diyor ki:

    burcu hanım merhaba ve iyi seneler diliyorum size ben yaklaşık 3 haftalık hamileyim çorluda ikamet ediyyorum hastaneye gittigimde kan testi yaptırdım gebelik var dediler ultrasonda baktılar bebek gözükmedi sonra alttan kamera ile baktılar ve yine gözükmedi ve ben bu bebegi aldırmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz benim ne yapmam lazım…

    CEVAP:

    Merhabalar , Kan testinizin değerini bana yollarsanız ne zaman gelmeniz gerektiği konusunda bilgi verilebilir.

  46. sinem diyor ki:

    İyi akşamşlar doktor hanım ben sizin yerinizde kanda gebelik testi yaptırmıştım sonuçta gebelik yok diye bilgi verilmişti kesin sonuç budur değilmi korkmama gerek yoktur önerinize çok ihtiyacım var :(

    CEVAP:

    Merhabalar Sinem Hanım ,

    Test sonucunuz negatif geldiyse endişelenmenize gerek yoktur. 1 hafta bekleyin adet olamazsanız muayenehanemi arayın adet olabilmeniz için gerekli reçetenizi düzenlemiş oluruz.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

    Jin.Op.Dr.Burcu Kardaş Arslan

  47. senay diyor ki:

    mrb endometrıum polipler herzaman büyüme gösterirmi muhakkak.1cm polibim var.aldırmak ıstemıyorum

  48. yalaz diyor ki:

    CMerhabalar benim sorunum 18 subatta nisanlimla iliskiye girdik ilk iliskimdi baya kanamam oldu 1hafta sonrada rengli oldum yinede icimde bi sikinti var psikolojikmidir nedir bilmiyorum surekli bir migde bulantim var hamile olma olasiligim varmi bu durumda cok tesekur ederim

    CEVAP:

    Merhabalar , Beraberlik sonrası adet olduysanız hamilelik yoktur.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  49. özlem diyor ki:

    bir ilişki yaşadim ve içime boşaldi ve ertesi gün hapini içmedim hamile kalirimiyim acaba acil cevap verirseniz sevinirim burcu hanim ?

    CEVAP:

    Merhabalar , gebelık rıskı vardır , muhtemel adet gununuz gectıgı taktırde mutlaka muayene olmanızı onerırım…

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  50. düzensis :? diyor ki:

    mrb hocam ben kız arkadaşımla ilişkı yaşadık ve şu an gebe ve haftalık ben ne yapıcam lütfen yardımcı olun şimdiden tşk

  51. tolga diyor ki:

    Burcu Hn öncelikle teşekkür ederiz böyle bir platformdan sorularımızı cevapladığınız için. Kız arkadaşımla kızlık zarını bozmadan ilişkiye girdik ve içine boşaldım. Sorun şu ki; kız arkadaşım regl’dı ve regl’ının 3.gününü yaşıyordu. Acaba hamile kalma olasılığı var mı?

    CEVAP:

    Merhabalar , verdıgınız bılgıye gore gebelik ıhtımalı dusuktur ancak yınede arkasınızın muhtemel adet gunu gectıgı taktırde muayene olmanızı onerırım ,

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  52. betül diyor ki:

    burcu hanım merhabalar ben erkek arkadaşım ile ilişkiye girdim içime boşalmadigini söylüyor ama şüpheliyim yinede yanlız ilişki den sonra adet oldum hamile olabilirmiyim

    CEVAP:

    Merhabalar , Muhtemel olmanız gerektiği zamanda adetinizi olduysanız gebelik yoktur. Ancak net bilgi için muayene olmanızı öneririm.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  53. Jasmin diyor ki:

    Merhabalar doktor hanim;öncelikle cok tesk ediyorum böylesine guzel bir sayfadan bizleri aydinlattiginiz icin benim sorum en son 28 nisanda adet olmustum ve 9 mayista iliskiye girmistik adetim 5 gun gecikti test yaptim sonuc pozitif.doktora gittigimde tam kac gunluk oldugunu söylemedi .ben bu gebeligi sonlandirmak istiyorum ilk hamileligim esimde cok istemiyor yurt disindayim nasil bir yol izlemem lazim lütfen yardimci olun sevgiler kac haftaliktir sizce

    CEVAP:

    Merhabalar , kurtaj işlemi evli olduğunuz icin mutlaka eşinizin bilgisi ve izni dahilinde olmalıdır….

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  54. Çağla diyor ki:

    MerhabLar ben yaklaşık 1 ay önce kurtaj oldum ilişkiye girdim ve hamile olma şansım olabilir mi ??

    CEVAP:

    Merhabalar , Kürtaj işlemi geçirmiş olmanız tekrar hamile kalmanıza engel bir durum değildir. Korunmadıysanız hamilelik olabilir. Muayene olmanızı öneririm.

  55. seyda diyor ki:

    mrb bn 21yasbdayım nişanlimdan hamile kaldım kurtaj yaptrmk istyrum sze nasıl ulaşabilirim

    CEVAP:

    Randevu ve daha fazla bigi için 0212 571 55 01 nolu tel. dan sekreterim Dilek hanım ile görüşebilirsiniz …

    Geçmiş olsun dileklerimle..

    Jin.Op.Dr.Burcu Kardaş Arslan

    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
    Zeytinlik mah.Fişekhane cad.
    Aker işhanı No 18 daire 3
    (Carousel Alışveriş Merkezi Mango kapısı karşısı)
    Bakırköy / İstanbul

    Tel: 0212 571 55 01

  56. Melek diyor ki:

    Surtunme yoluyla ılıskıye gırdım 26 agustosta vajınaya gelıp gelmedıgını bılemıyorum olaydan 2 hafta sonra normaş adet gunumde adet oldum ılk 2 gun normaldı sonra azalarak gelmeye basladı kırmızı kahverengı karısık. Hamıle olabılır mıyım bıdahakı adet gunumu mu beklemem lazm cok streslıym acaa stresten az olmus olabılır mı adetm bttkten sonra sag kasıgımda agrı oldu rahatsz edici değildi ama

    CEVAP:

    Merhabalar , gebelik tanısı ıcın muhtemel adet gununuz gectıkten sonra muayene olmanız gerekmektedir…

    Geçmiş olsun dileklerimle

  57. merve diyor ki:

    burcu hanım merhaba ben 2 aydır adet olmuyorum erkek arkadaşım içime boşalmadı hiç gebelik testi yaptık negatif çıktı neden adet olmuyorum yardımcı olurmusun ne yapmam gerekiyor :( (

    CEVAP:

    Merhabalar , İdrarda yapılan gebelik testleri çok güvenilir değildir. Bu yüzden kesin tanı ve gerekli tedavi için muayene olmanızı öneririm.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  58. Sena diyor ki:

    Merhaba ben 18 yaşındayım erkek arkadaşımla regl olduğum gün ilişkiye girdik birtek ve bu ay 32. Gün hala regl olmadım idrarla gebelik testinde negatif çıktı ama gecikmesi sizce doğal bir durum mu yoksa kanlada gebelik testi yaptırmalımıyım acil cevap veririrseniz çok mutlu olurum

    CEVAP:

    Merhabalar , durumunuz hakkında net bır bılgı ancak kanda gebelik testıvaya USG muayenesı ıle verilebilir…

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  59. leyla diyor ki:

    İyi gunler Burcu hanim 19yasindayim adetim 10gun gecikti. Daha onceleride duzensizdi. Adetimden once nisanlimla birlikte olduk bu ilk birlikteligimizde degildi. Migde bulantisi haric karnimda siskinlik ve sik acikmalarim basladi. Hamileysem aldiricam merak ettigim bu islem gizli kaliyormu daha sonra ortaya cikma riski varmi. Bide kizligimi dikdirmek istiyorum mumkunmudur acaba. Bilgi verirseniz cok tesekkur ederim. Size ulasicam.

    CEVAP:

    Merhabalar , Hasta bilgileri hiç bir zaman paylaşılmaz. Müdahale sonrasında kızlık zarı müdahalesi yapılmasında herhangi bir sıkıntı olmaz.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  60. ekintrk diyor ki:

    merhabalar , benim kız arkadaşım daha önce size gelip maalesef iki kez kürtaj olmuştu şimdi bende aynı durumdayım :( sizin ne kadar iyi bir hekim olduğunuzu biliorum ama yinede insanın kendi başına gelince tedirgin oluyor. benim adet sancılarım çok fazla oluyor müdahale sonrasında da bu devam eder mi ? teşekkür ederim şimdiden zaten randevumu aldım görüşmek üzere ..

    CEVAP:

    Merhabalar , Müdahale sırasında ağrı kesici iğneniz yapılmaktadır. Ağrı , acınız olmaz.

    Geçmiş olsun dileklerimle.

  61. Sevgi diyor ki:

    Burcu hanim

  62. esra diyor ki:

    19 yaşındayım . kürtaj yaptırmak istiyorum ama acı çekmekten çok korkuyorumm .. kendimi çok kötü hissdeyorum çok acı çekicekmiyim ::?

    CEVAP:

    Merhabalar , Kürtaj işlemi ağrı acı veren bir müdahale değildir. Korkuları olan hastalarda genel anestezi ile tercih edilmektedir. işleme başlamadan önce hasta uyutulur , müdahale bittikten sonra uyandırılırsınız. Bu şekilde hasta en rahat ve en konforlu şekilde muayenehanemizden çıkmış olur.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  63. selin diyor ki:

    merhaba. Size cevabını alacagımı umarak bır soru soracagım. Erkek arkadasımla kıyafetlerımızı cıkarmadan yakınlastık herhangı bır temas falan asla olmadı. Ama adetım gecıktı ve agrılarım var sureklı. Bu konuda bır yorum yapabılır mısınız ıhtımal var mı?

    CEVAP:

    merhabalar , Anlattıklarınıza göre gebelik ihtimali yoktur. Net bir bilgi için muayene olmanız gerekmektedir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  64. esin diyor ki:

    merhaba,erkek ardaşımla yaklaşık 2 hafta önce ilişkiye girdik geri çekme yöntemini kullandık her zaman ki gibi ama adetim gecikti en son 27 aralıkta regl oldum ve hala regl olmadım hamile olma olasılığım var mı ve 18 yaş altına kürtaj yapıyor musunuz ?

    CEVAP:

    Merhabalar , Kullandığınız yöntem %100 gebelikten korumamaktadır. Bu yüzden muayene olmanızı öneririm.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  65. dilek diyor ki:

    En son iki ocakta regle oldum 21 inde iliskiye girdim ve hala regle olmadim dun idrarda test yaptim negatif cikti hamile olma olasiligim nedir acaba cok sitresliyim ve korkuyorum

    CEVAP:

    merhabalar , Muhtemel adet tarihiniz geciktiği andan itibaren kanda gebelik testi ya da ultrasonlu muayene olursanız kesin sonucu öğrenebilirsiniz.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  66. asli diyor ki:

    Meraba lutfen mesajima cevap verinn burcu hanim ben sevglimle iliskiye grdim bi iki gun adetim gecikti ama oldum midem bulaniyor arada acaba hamile olabilirmiyim

    CEVAP:

    Merhabalar , Gördüğünüz kanama adet kanaması ise muhtemelen gebelik yoktur. Ancak net bir bilgi muayene ile verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

  67. hülya diyor ki:

    Merhaba burcu hanım,sevgimle yaklaşık üç hafta içerisinde sürtünme yoluyla ilişkiye girdik hamile old,var sayıyorum ama hiç bir şekilde mide bulantım baş,dönmesi yok,ama sadece karın ağrısı çekiyorum lütfen cevap,yazarmısınız.

    CEVAP:

    Merhabalar ,Muhtemel adet günü geciktiği andan itibaren muayene olursanız durumunuz hakkında bilgi verilebilir.

    Geçmiş olsun dileklerimle..

Bir Cevap Yazın


Copyright © 2010-2017 Tüm Hakları Saklıdır. | kürtaj fiyatları | | Bizi Google Artıda takip edin.